0

У краинският национален отбор игра като гост срещу Армения в Лигата на нациите на УЕФА, като постигна разгромна победа с 5:0 в 5-тия кръг от Лига В, Група 1.

Селекционерът на "жълто-сините" Олександър Петраков взе радикално решение – той пусна в стартовия състав 11 нови футболисти в сравнения с тези, които започнаха катастрофалния предишен мач с Шотландия, загубен с 0:3.

В 22-ата минута Олександър Зубков центрира, а Олександър Тимчик забоде дебютния си гол с фланелката на националния отбор.

През втората част Тимчик се отблагодари на Зубков с асистенция в 57-ата мин., а последният път пусна голов пас на Артьом Довбик за 0:3 в 69-ата мин.

На свой ред нападателят на Днепър-1 асистира на автора на четвъртия украински гол Даниил Игнатенко в 81-ата мин., а 3 мин. По-късно сам оформи крайното 5:0 за Украйна с второто си попадение в мача.

Новото попълнение на ЦСКА-София Жираир Шагоян игра като резерва при поражението на националния отбор по футбол на Армения с 0:5 - той влезе в игра в 63-та минута, когато Украйна вече водеше с два гола.

Шагоян бе привлечен от ЦСКА-София на 6 септември и все още не е дебютирал за "червените".

Украйна оглави класирането в първа група на Лига В с 10 точки, а Шотландия изостава с една преди домакинския си мач срещу Република Ирландия тази вечер. Армения е на последно място с три точки и една по-малко от ирландците.

Във вторник Шотландия връща визитата на Украйна на стадиона в полския град Краков, вместо в Киев, заради руската агресия.