0

С тарши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира победата с 2:1 срещу Шахтьор Донецк в Шампионска лига. В група F „лос бланкос“ са с 3 победи от 3 мача и са с пълен актив от точки. Според италианеца тимът му изцяло контролира групата, така че може да фокусира вниманието си върху Ла Лига.

„Доволен съм, играхме добре. Съперникът ни също беше на ниво. Може би ни трябваше повече точност пред гола, но по-важното е да създаваме положения, а ние го направихме. В един момент изпуснахме инициативата, почувствахме се твърде комфортно. Затова се наложи на полувремето да им припомня, че мачът не е свършил. Показахме много добър футбол, но това бе един от тези опасни мачове, в които като не си отбележиш попаденията, може да бъдеш застигнат“, заяви Анчелоти.

„Валверде игра добре, Тони Кроос контролираше владеенето на топката добре. Разбира се, че интензитетът е важен, но няма как да е перфектен през цялото време. Важно бе да поемем контрола над групата, за да може да се концентрираме върху Ла Лига по-спокойно“, допълни наставникът.

Иначе в мача с Шахтьор Родриго и Винисиус Жуниор се разписаха през първото полувреме. Родриго откри за 1:0 в 13-ата минута, а от близко разстояние Винисиус увеличи аванса на домакините в 28-ата. Гостите от Шахтьор също се разписаха до почивката, като Олександър Зубков бе точен за 2:1 в 39-ата минута след отлична контраатака за украинския състав. Вратарят на гостите Анатолий Трубин имаше силни изяви през второто полувреме и направи серия добри спасявания.