0

П реди десет години Здравко Мамич доведе в Динамо футболиста Дарбо, който е гамбиец, роден в Швеция. Любопитна подробност за него е, че той не е професионалист. 
Същият Здравко Мамич, който продаде Марко Пяца за 30 милиона евро на Ювентус, Лука Модрич за 23 милиона евро на Тотнъм, Дани Олмо за 29 милиона на Лайпциг, Филип Бенкович за 15 милиона на Лестър, Марко Рог (Наполи) и Едуардо (Арсенал) за по 13,5 милиона и така нататък, и така нататък...

Но има и грешки, пише Mondo.rs. Преди 10 години той привлече анонимния гамбийски футболист Алию Дарба. Той беше 21-годишен, чиято официална биография гласи, че е играл в юношеските категории на шведския Ергит и френския Льо Ман. Той пристигна като свободен агент. Ще се окаже, че Динамо го е изгонил само след 113 дни.

Здравко Мамич и Дарбо

 Здравко Мамич и Дарбо

Хърватските медии припомнят, че Дарбо подписа тригодишен договор при пристигането си в Динамо, но тъй като беше контузен, никой не го видя да играе футбол. Историята стигна дотам, че в медиите се спекулира, че братята Мамич, Зоран и Здравко, са му платили 40 000 евро на раздяла, за да „не говори“. Меко казано! Дарбо всъщност изобщо не е бил професионален футболист, но е успял да използва съмнителни клипове от YouTube и да фалшифицира имейли от други големи клубове, което му позволява да продължи измамите си дори след Динамо.

Той продължи да „колекционира глупаци“, така че не само мами клубове, но и официално беше в Норвегия, Малта, Алжир, Египет и Катар, но и агенти. Един от тях едва не плати с живота си, когато феновете на ПАОК искаха да го убият за това, че доведе Дарбо в клуба. „Заключих се в тоалетната и сложих всички мебели на входната врата, за да не може някой да влезе и да ме убие. Бях убеден, че той ще го направи, беше толкова страшно“, заяви агентът, който пожела да остане анонимен, пред Aftonbladet.