0

Т омас Тухел официално е новият национален селекционер на Англия. Английската футболна асоциация обяви, че германският специалист ще води националния отбор на страната, а негов асистент ще бъде Антъни Бари.

Тухел се завръща в английския футбол, след като изведе Челси до триумф в Шампионска лига. Той също така постигна успехи начело на Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен. През 2021 година той бе избран за треньор на годината от УЕФА и ФИФА, като признание за работата му в Челси.

„Неговото назначение слага край на обстойното търсене на нов селекционер от страна на ФА, което започна през юли, точно след като „трите лъва“ загубиха финала на Европейското първенство“, се казва в официалното съобщение. Той ще поеме отбора от 2025 година.

„Много съм горд, че ми беше оказана честта да водя отбора на Англия. Отдавна чувствам лична връзка с играта в тази страна и това вече ми предоставя шанса да представлявам Англия и възможността да работя с тази специална и талантлива група играчи. Това е много вълнуващо“, сподели Тухел.

„Работейки в тясно сътрудничество с Антъни като мой помощник-треньор, ще дадем всичко от себе си, за да направим Англия успешен отбор и привържениците да са горди с представянето на тима“, добави германският специалист.

„Искам да благодаря на ФА, по-специално на Марк и Джон, за тяхното доверие и очаквам с нетърпение да започнем нашето пътуване заедно”, допълни Тухел.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX