0

Б ившият треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан се е разбрал с Пари Сен Жермен и ще смени Маурисио Почетино на треньорския пост, гръмнаха медии във Франция. Зидан застава начело на ПСЖ лично по настояването на емира и собственик на клуба Тамим бин Хамад Ал Тани, с когото през последните дни е провел няколко видео разговора, а също така е имал и среща с него.

Договорът на Зизу с френския клуб е за следващите три сезона. Споразумението позволява на Зидан да съгласува треньорската си позиция в парижкия клуб с тази на национален селекционер на страната, в случай, че той получи обаждане от Френската футболна федерация след Световното първенство в Катар да замени настоящия наставник Дидие Дешан.
Освен това катарското правителство работи върху специален спонсорски договор със Зидан. Споразумението между Зидан и ПСЖ трябва да бъде подписано в края на юни, ако специалистът в последния момент не промени своето решение. Заплатата на Зидан в ПСЖ ще бъде 25 милиона евро на сезон.

През последните дни преговорите между специалиста и френския клуб се активизираха. Първата среща се проведе в Париж, когато от ПСЖ се възползваха от присъствието на Зидан във финала на Шампионска лига. Втората среща се е състояла във вторник, тази седмица, в Катар.