0

П о-рано днес информациите в медиите сочеха Барселона като големият победител в битката за подписа на най-горещото име на трансферния пазар – турския талант Арда Гюлер. Новият спортен директор Деко бе пътувал до Истанбул, в Барселона потриваха ръце, защото новините бяха обнадеждаващи за каталунците.

Но в края на деня „Ас“ и „Марка“ гръмнаха, че 18-годишният феномен, сравняван с Месут Йозил, е предпочел „кралския клуб“. Освен талант, халфът на Фенербахче изкушаваше и със смешно ниска изкупна цена – 17,5 милиона евро, затова на опашка се бяха наредили много клубове, сред тях още Севиля, Арсенал и Милан.

Бързата и убедителна намеса на хората на Реал Мадрид изглежда окончателно са наклонили везните и Гюлер е предпочел да продължи кариерата си на „Бернабеу“. Според „Ас“ ако нищо не се обърка в последния момент, подписването му с белия клуб може да бъде обявено скоро, в близките дни.

По принцип Мадрид нямаше намерение да привлича Гюлер това лято. Клубът следеше таланта на Турция от месеци, но без да бърза. 

Въпреки това, лавината от оферти, които играчът получи, ускори събитията. В Реал Мадрид дори не изключиха да оставят футболиста под наем за още една година в настоящия му отбор Фенербахче. 

Арда Гюлер направи отличен сезон с „фенерите“ - 35 мача, шест гола и седем асистенции. Едно от последните му и най-добри изпълнения беше на финала за Купата на Турция, спечелен с 2:0 срещу Башакшехир, в който той беше решаващ с асистенция и взе титлата MVP на мача.