0

Б разилският защитник Марсело, играл в Реал Мадрид между 2007 и 2022 г., напусна разплакан мача със сегашния си тим Флуминензе с Архентинос Хуниорс. Той бе изгонен заради тежката контузия, която причини на 29-годишния бранител на съперника Лусиано Санчес. 

Докато дриблираше, Марсело неволно стъпи върху лявото коляно на Санчес, който опита с шпагат неуспешно да му отнеме топката. Кошмарната гледка потресе него и останалите футболисти, които първо помислиха, че коляното е счупено.

Оказа се, че няма фрактура, но възстановяването тна Санчес може да трае цяла година.

Бившият играч на Реал Мадрид беше изгонен разплакан, докато аржентинецът крещеше на терена, заобиколен от загрижени играчи и на двата отбора. 

Марсело написа съобщение в профила си в Instagram, за да се извини публично: "Днес трябваше да преживея много труден момент на терена. Случайно контузих колега професионалист. Искам да ти пожелая възможно най-доброто възстановяване, Лусиано Санчес!", сподели бившият играч на Реал Мадрид със своите над 64,5 милиона последователи в Instagram.

Фернандо Диниз, треньорът на Флуминензе и настоящ треньор на Бразилия, защити Марсело на пресконференцията след мача. "Ще направя една метафора. За мен това е същото както когато някой шофира по улицата, преминава на зелен светофар и шофьорът е виновен. Марсело дриблираше и нямаше къде да стъпи. За мен изгонването на Марсело е абсолютно абсурдно, лудост. Какво можеше да направи Марсело?", каза Диниз.