0

Н ов скандал по случая „Негрейра“ разтресе испанския футбол. Този път става въпрос за смъртни заплахи.

Както е известно, испанската прокуратура повдигна обвинения срещу Барселона, след като стана ясно, че каталунците са платили 1,4 милиона евро на компания, притежавана от Хосе Мариа Енрикес Негрейра, докато той все още е бил вицепрезидент на Съдийската комисия.

Сега един от ключовите свидетели по делото Сержи Алберт Хименес е получил смъртни заплахи. Той е бивш съдия от елита, като на първоначалния разпит е дал показания, уличаващи Барса за подкупите и натиска към реферите. Сега Хименес се оплака, че на личното му паркомясто е бил оставен голям патрон за снайпер - ясен знак, че ако се разприказва, ще бъде елиминиран. Любопитно е, че самото паркомясто се намира в затворен комплекс, където паркира и...синът на Негрейра - Хосе Енрикес Ромеро.

"Хосе Ромеро знае къде паркирам автомобила си, защото неговото място е точно до моето. Убеден съм, че заплахата идва от обкръжението му. Но искам да знаят, че ако са си мислели, че така ще ми запушат устата, ужасно бъркат. Утре ще отида и ще потвърдя показанията ми. Колкото до патрона - уведомил съм полицията, един съсед също беше там и може да го потвърди. Разбира се, че съм притеснен, но не мисля да се поддавам на страха", коментира бившият съдия.

Междувременно президентът на Барселона Жоан Лапорта се срещна с шефа на УЕФА Александър Чеферерин по казуса „Негрейра“. Според информациите, европейската футболна централа няма да се ангажира с действия по казуса, докато по него не се произнесе съдът.