0

Ч елси, Фулъм и Мидълзбро се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия.

Особено важна стойност имат тези резултати за Челси и за Фулъм, тъй като сините имат два мача пред себе си, за да спасят сезона с трофей, докато тимът от "Крейвън Котидж" стига за първи път до този етап от турнира. 

Челси продължава напред след изключителен трилър на своя стадион „Стамфорд Бридж“ срещу тима на Нюкасъл. 

Първо домакините докопаха спасителното 1:1 във 2-ата минута на добавеното време с гол на украинското крило Михайло Мудрик при потресаваща изцепка на английския бек на гостите Трипиър, а след това при дузпите вкараха четири от четири с последно решаващо изпълнение отново на Мудрик. 

За Нюкасъл в редовното време се разписа Калъм Уилсън в 16-ата минута, а при дузпите пропуснаха Киърън Трипиър – втората, и Мат Ричи – четвъртата.

В 16-ата минута изцепка в защитата на Челси и най-вече на французина Беноа Бадиашил позволи на Калъм Уилсън да получи топката и да я прати в мрежата на Джордже Петрович.

Постепенно Челси вдигаше оборотите и в края на първата част пропусна две хубави възможности за гол. 

В 71-ата минута Армандо Броя получи топка в наказателното поле и пусна за Николас Джаксън. Нападателят се завъртя и стреля, но не уцели вратата. 

При последвалото меле Мартин Дубравка пък трябваше да прави зрелищно спасяване след остър удар на Рахим Стърлинг. 

В добавеното време Трипиър върна едно центриране прекалено слабо за Дубравка и съобразителният украинец Мудрик се възползва, за да вкара за 1:1 и да докара мача до дузпи.

Също с дузпи напред продължава и Фулъм, който изхвърли Евертън след 1:1 в редовното време и 7:6 при наказателните удари. 

Лондончани отпразнуваха на „Гудисън Парк“ първото си участие в топ 4 на този турнир в историята си изобщо.

Майкъл Кийн от наказателен удар даде преднина на Фулъм в 41-ата минута. Но португалската сензация Норберто Бето изравни в 82-ата. 

При наказателните удари и двамата вратари спасиха по веднъж при първите пет опита. При 7-ия изстрел за Евертън обаче Идриса Гей пропусна, а Тосин Адарабийо вкара за Фулъм и ги класира на полуфинал.

Най-леко мина устремилият се към връщане в елита отбор на Мидълзбро, който отнесе с 3:0 като гост Порт Вейл от Лига 1. Джонатан Хоусън и Морган Роджърс вкараха в рамките на 12 минути преди почивката и убиха интригата.

Бившият футболист на Глазгоу Рейнджърс Мат Крукс само оформи крайното 3:0 през втората част.

Довечера Ливърпул и Уест Хем ще определят и последния полуфиналист в турнира.

Източник: БТА