0

Г олмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Халанд няма да играе за тима до края на месеца заради контузията му на ходилото, заяви мениджърът на тима Пеп Гуардиола.

Той изрази надежда 23-годишният норвежец да се върне към тренировки по време на лагера на тима в Абу Даби следващата седмица. Довечера от 19:30 ч. българско време "гражданите" гостуват на Нюкасъл в кръга на Висшата лига.

"Това е проблем с костта, има нужда от време", каза испанският треньор. 

"Добре е, че лекарите решиха да го спрат за още седмица и може би ще тренира отново в Абу Даби. Да се надяваме, че ще бъде готов в края на месеца. Малко повече отсъства, отколкото очаквахме", призна Пеп.

Халанд води в класирането при голмайсторите на Висшата лига с Мохамед Салах от Ливърпул, с който имат по 14 попадения. Той пропусна последните 8 мача на Сити във всички турнири.

"Имаме нужда от него. Дано в последните четири или пет месеца от сезона се върне и играе без проблем", пожела си Гуардиола.

Мениджърът на Сити разкри, че и швейцарският защитник Мануел Аканджи също ще отсъства до края на месеца, но майсторът на извеждащите пасове Кевин Де Бройне от Белгия вече е готов за титуляр в тима. 

Източник: БТА