0

С поред френския спортен вестник L'Équipe евентуалното уволнение на аржентинския треньор на ПСЖ Маурисио Почетино и екипа му през юни би струвало на парижкия отбор около 20 милиона евро. 

Сума, която не е проблем за катарските собственици, които позлатиха уволнения Лоран Блан през 2016 г. с компенсация от 22 милиона евро, а  през 2020 г. кихнаха на Томас Тухел 8 млн. евро за културна раздяла.

Сега на дузпата е заложен аржентинецът Почетино след отпадането от Шампионската лига на 1/8-финала. 

1. В момента Почетино е най-високоплатеният треньор във френската Лига 1 с голяма разлика от колегите му. Той взима по 1,1 милиона евро на месец, повече от него печелят в Европа само Диего Симеоне в Атлетико Мадрид (3 милиона на месец), Пеп Гуардиола в Ман Сити (1,89 милиона евро), Клоп в Ливърпул, Конте в Тотнъм (1,49 млн. евро) или Алегри в Юве (1,17 млн. Евро на месец).

Раздяла с 8-цифрена компенсация за Почетино би била проблем за ПСЖ, чийто финансов баланс сочи загуби от 200 милиона евро тази година.
Според информация на L'Équipe, ако ПСЖ иска да освободи техническия екип, ще трябва да плати 20 милиона евро. Уволнението на самия Почетино няма да струва по-малко от 15 милиона евро, към това трябва да се добавят помощникът му Хесус Перес, който печели 80 000 евро на месец; Мигел Д'Агостино, чиято заплата е 50 000 евро, и Тони Хименес, треньор на вратарите, и Себастиано Почетино, неговият син, които печелят 20 000 евро на месец. 

Преди малко по-малко от година ПСЖ обяви подновяването на контракта на Почетино до 2023 г., за да пресече слуховете за сигурното напускане на аржентинеца, към когото проявяват интерес отбори от Висшата лига.