0

С уперяхтата на собственика на Челси Роман Абрамович беше забелязана да акостира в Черна гора в обстановката на обявения в глобален мащабен лов за активи на руски олигарси, съобщи „Сън“.

Черна гора и Малдивите нямат договори за екстрадиция със САЩ, което означава, че това е безопасно убежище за яхтите.

Solaris, която е на стойност над 510 милиарда евро, е забелязана в Тиват, Черна гора, тази сутрин. Изглежда натам няколко руски магнати премествят своите скъпи играчки в безопасни убежища на фона на санкциите заради инвазията в Украйна.

Абрамович, който все още притежава Челси, изглежда е преместил и двете си суперяхти, включително Solaris, която разполага със собствена хеликоптерна площадка и система за откриване на ракети, и Eclipse на стойност над 800 милиона евро.

Последната е забелязана за последно в Карибите, но сега изглежда се насочва през Гибралтарския проток към Средиземно море, евентуално за да се присъедини към Соларис.

Според информация от персонала на „Соларис“ скелето от  ремонта на яхтата в корабостроителница в Барселона, е било премахнато, за да може тя да отплува максимално бързо.

Вчера сметките на Челси бяха замразени, като влязоха санкции за забрана на клуба да продава билети и стоки.

Спонсорите на фланелката от телекомуникационната фирма „Three се оттеглиха от договора си с клуба за 40 милиона паунда на година, като остават 2 седмици клубът да намери купувач, който да е готов да плаща по 28 милиона паунда месечно само за заплати. В противен случай в Челси ще влезе синдик.

Правителството обяви, че е готово да одобри продажбата на 117-годишния клуб, стига намиращият се под санкции Абрамович да не получи нито стотинка.