0

С кандалът с италианските звезди, включително и национални състезатели, разкрива нови и нови шокиращи факти, които могат да усложнят ситуацията за мнозина от замесените. 

Според „La Repubblica“ и „La Gazzetta dello Sport“ в разследването на прокуратурата в Торино има сведения, че съотборниците и хора от треньорския щаб на Ювентус са били наясно с тежката зависимост на Николо Фаджоли.

Явно има доказателства за чатове на тема зaлaгaния между бившия капитан на „бианконерите“ Леонардо Бонучи, сега в РБ Лайпциг, и самия Фаджоли, макар и без никакви индикации за престъпления или спортни нарушения. 

Направилият самопризнания футболист Фаджоли, според италианските медии, за няколко месеца е „профукал повече от милион евро" и за момента той е единственият, заедно с Тонали и Заниоло, който е уведомен от полицията, че е разследван.

Целта на неговите адвокати е да се постигне споразумение със Спортната прокуратура за намаляване на тригодишната санкция, предвидена за професионални футболисти, които слагат пари на състезания на FIGC (италианската футболна федерация), UEFA и FIFA.

Що се отнася до Сандро Тонали, играчът на Нюкасъл е готов да признае гафа си пред прокуратурата, според "La Gazzetta dello Sport". 

Италианецът, който по информация на  „Corriere della Sera“ е плакал в разговори с приятели и хора от своя кръг, вече е потърсил известен психиатър, който да го излекува от зависимостта му да слага пари на футболни мачове.

Тонали бил готов дори да участва в кампания сред младите хора, като използва своята известност, за да им отправи посланието: „Не правете същото като мен.“ 

Вчера той се върна в Нюкасъл в очакване на неизбежните обаждания от прокуратурата в Торино и FIGC,