0

С тарши треньорът на Наполи Лучано Спалети избухна в сълзи, след като отборът му завърши 1:1 като гост на Удинезе и спечели шампионската титла на Италия. Това е трети трофей на неаполитанците в историята и първи от 33 години насам и той го посвети на тифозите, които са чакали тази радост толкова дълго време.

"Да ги видя усмихнати и щастливи е най-голямата емоция за мен. Те са тези, които предават своето щастие на цялата ни съблекалня, на отбора“, каза Спалети пред DAZN след мача. “Тук има хора, които ще преодолеят трудни моменти в живота си, защото те ще си спомнят за винаги този момент. Тези хора заслужават цялата радост".

64-годишният Спалети, който стана най-възрастният специалист със Скудетото, позволи на футболистите си да се забавляват на терена, загърбвайки задължителната тактика. 

"Тези фенове са виждали на този стадион и в този отбор да идват и да си отиват страхотни треньори. Те са виждали и Диего Марадона да играе на техния стадион и може би неговото покровителство също се усеща в този успех", добави треньорът на шампионите.

Спалети също така посвети този триумф на своя треньорски щаб, на семейството и брат си, който почина преди четири години. 
А южният италиански град Неапол избухна в тържество и празник, когато отборът спечели титлата с последния съдийски сигнал. 

Но партито няма да спира и днес, когато отборът ще се прибере в града и започва нова серия купони, с кулминация в неделя на ст. „Диего Армандо Марадона“ за мача срещу Фиорентина.