0

С лед като започна войната в Израел, вратарят на Апоел (Тел Авив) и литовски национал Емилиус Зубас успя да се върне в страната си и пред www.sportas.lt разказа как е успял да го направи. Зубас вече е в лагера на представителния тим на балтийската страна, който се подготвя за мачовете с България и Унгария в Европейските квалификации. 

Но се оказва, че точно София е била спасителната първа спирка, тъй като е хванал този полет и оттам се е прибрал у дома.

„Купих билети за Варшава - анулирани. До Истанбул – отменени също. Нискотарифните авиокомпании незабавно бяха приключили“, разказва за перипетиите си Зубас.

„В един момент дори си мислехме да ангажираме частен самолет, което разбира се нямаше как да се случи в онзи момент. 

Продължих да търся билети – София и Дубай бяха следващите дестинации, за които потърсих. Със София се получи. 

Когато кацнах в българската столица се успокоих, но пък останаха притесненията за приятелите, които са си в Израел. За пет години там усещам Израел като своя втора родина. Чувствам се сякаш съм ги изоставил.

"Тази сутрин си мислех какъв шанс е това да се случи в периода за мачове на националните отбори. Не знаем кога ще се върнем, защото в момента първенството е спряно".

А дали ще успее при тази обстановка да се концентрира върху мачовете на Литва с България и Унгария, опитният вратар заявява: "Физическите натоварвания просто забавят тези мисли, така че ще бъда 100 процента концентриран за националния отбор".

Източник: БТА