0

М анчестър Юнайтед привлече Кристиан Ериксен с договор за три години, обявиха от английския футболен клуб. Датският национален халф, който има 237 мача, 52 гола и 71 асистенции във Висшата лига, игра през миналия сезон за Брентфорд.

Ериксен бе отписан от футбола след като буквално бе между живота и смъртта в продължение на няколко минути на мача от Евро 2021 Дания – Финландия. Той колабира на терена след сърдечен арест, но благодарение на направената му от спешния екип кардиопулмонална реанимация, халфът бе спасен. 

По-късно му е поставен имплантируем кардиовертер-дефибрилатор, но неговият тогавашен клуб Интер разтрогна с него.

Ериксен обаче не послуша медиците, които му препоръчаха да приключи с футбола. Той започна отново да тренира, а Брентфорд рискува и спечели от привличането му.

"Манчестър Юнайтед е специален клуб и нямам търпение да започна тренировки”, каза Ериксен пред manutd.com.

“Имал съм привилегията да играя на "Олд Трафорд" много пъти, но не и с червената фланелка. Сигурен съм, че чувството е страхотно. 

Запознат съм с работата на Ерик (тен Хаг) в Аякс и знам колко голямо внимание обръща той на всеки един детайл и на всеки ежедневен процес в клуба. Той е фантастичен треньор. Говорих с него, научих още неща за визията му за Юнайтед и това ме прави още по-щастлив, че подписах с клуба. Имам големи амбиции и това е перфектното място за мен", заяви Ериксен, който има 226 мача за Тотнъм между 2013 и 2020 г.