0

Н ад три месеца изминаха, откакто соченият за звезден трансфер на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо (купен за 85 млн. евро от Борусия Дортмунд през лятото на 2021 г.) не бе помирисвал терена, при това без да е контузен. 

И когато английският нападател се появи край тъчлинията в 62-ата мин., за да влезе на мястото на Антъни срещу Форест, на лицето му грееше усмивка заради гръмотевичните овации за него на трибуните.

„Мисля, че приемът, който получи от феновете, беше страхотен и това също ще му даде допълнителен тласък да продължи да играе по начина, по който го прави сега“, каза мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг след втория полуфинал с Нотингам Форест, и натърти, че Джейдън Санчо „току-що започна отново“.

Той не беше виждан в официален мач след 52-те минути срещу Челси на 22 октомври 2022 г. в 12-тия кръг на Висшата лига.

Това, че не бе повикан в състава на Англия за мондиала в Катар, срина младия футболист психологически. Той изтри всички  публикации от профила си в Instagram и за дълго време изчезна от социалните мрежи. На практика нищо не се знаеше за него.

От Англия съобщават, че "крилото е преминало индивидуална тренировъчна програма през празничния период в опит да възвърне формата си".  В своите 15 мача, изиграни до момента през 2022/2023, Джейдън Санчо отбеляза три гола и направи асистенция.

Според Тен Хаг нападателят отново е щастлив с играта. „Върна се в (тренировъчната база) Карингтън от две седмици и виждаме тази усмивка. Надяваме се той да я запази и да допринесе за отбора“, каза треньорът.