0

З акъсалият финансово Сампдория вече има нов собственик. Консорциум, включващ мажоритарния собственик на английския футболен клуб Лийдс Юнайтед - Андреа Радрицани, и неговия бизнес партньор Матео Манфреди, финализира сделката по закупуването на италиански отбор, съобщава ДПА. Тимът от Генуа, който изпадна от Серия А за първи път от повече от десетилетие, беше заплашен от банкрут, но според оздравителния план новите управници ще вложат 40 милиона евро за стабилизирането му.      

"Много сме развълнувани, че можем да обявим, че финализирахме придобиването на този невероятен клуб. Сампдория е спасен и се радвам за всички, които страдаха заради проблемите на отбора. Благодаря на хората, които работиха неуморно, за да се осъществи тази сделка. Нямам търпение да започнем работа", коментира Андреа Радрицани.

Радрицани закупи контролния пакет на Лийдс Юнайтед през 2017 година за 45 милиона лири, но се очаква да продаде своя дял от 56 процента от английския клуб на американската компания "49ers Enterprises". Собствениците на популярния отбор по американски футбол и петкратен шампион в НФЛ на САЩ Сан Франсиско 49-ърс вече притежават 44 процента от Лийдс и с новата сделка, който се очаква да бъде финализирана до края на годината, ще придобият всички акции на тима от "Елънд Роуд". Лийдс отпадна от Висшата лига през миналия уикенда, но това не се очаква да промени намеренията на "49ers Enterprises".