0

С пеция спечели с минималното 1:0 гостуването си на Торино в много възлов мач от 18-ия кръг на Серия А. 11-метров наказателен удар през първото полувреме реши срещата. М'Бала Нзола беше точен от бялата точка в 28-ата минута.

Българският защитник Петко Христов остана на резервната скамейка и изгледа от там успеха на своите.

След победата Специя се отдалечи от зоната на изпадащите и вече е 16-и с 18 точки. В дъното на таблицата са Сампдория (9 т.), Верона (9 т.) и Кремонезе (7 т.). Торино е на десетото място с 23.

В друг мач от кръга Болоня спечели едва втората си победа като гост през сезона след успех с 2:1 при визитата на Удинезе.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 10-а минута с попадение на Бето. Пет минути по-късно Бето отново прати топката в мрежата, но голът беше отменен заради засада след намесата на ВАР.

В края на първата част и попадение на Болоня бе отменено с ВАР, след като Никола Сансоне се разписа, но след преглеждане на ситуацията реферът отсъди засада.

През втората част Болоня осъществи обрат. Сансоне отбеляза в 59-а минута и този път попадението бе редовно за първия му гол за сезона. В 80-а минута австриецът Щефан Пош вкара победния гол за Болоня.

Победата е първа за Болоня за годината и с нея тимът заема 11-о място с 22 точки. 

Негативната серия за Удинезе продължава и отборът няма победа от началото на октомври, но благодарение на силното начало на сезона все още е на 8-о място с 25 точки.