0

С портинг Лисабон победи драматично Тотнъм с 2:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига в португалската столица. Головете бяха дело на Паулиньо и Артур Гомес, дошли съответно в 90-тата и в 93-тата минута. 

По този начин „лъвовете“ са първи с шест точки, докато Тотнъм е с три в своята група.

В следващия кръг от надпреварата Спортинг гостува във Франция на Марсилия, докато Тотнъм ще пътува до Германия за визита на Айнтрахт Франкфурт.

Първата част премина без много голови положения, но се стигна до две интересни ситуации в края. В 43-ата минута попадение на Ричарлисон не бе зачетено заради засада.

В добавеното време Макръс Едуардс нанесе страхотен удар от движение в долния ляв ъгъл, но Юго Лорис направи брилянтно спасяване.

В 49-ата минута Емерсон пое пас по въздух и нанесе силен удар в долния ляв ъгъл, но обещаващият му опит бе париран от Антонио Адан.

С това се изчерпаха и интересните ситуации до заключителните минути на срещата, когато Педро Поро проби отдясно и стреля от границата на наказателното поле, но Юго Лорис спаси.

От последвалия ъглов удар „лъвовете“ стигнаха до победно попадение след прекрасно центриране на Педро Гонзалвеш от ъглов удар и гол с глава на Паулиньо.

Отбраната на Тотнъм бе в шок и допусна още едно попадение минута по-късно след прекрасен рейд и гол на Артур Гомес.

В друг мач, който вече завърши, отборът на Интер постигна първата си победа в групите на Шампионската лига този сезон след сравнително лесен успех с 2:0 над Виктория (Пилзен) като гост. 

Един Джеко реализира първия гол в 20-ата минута, а в 70-ата асистира на Дензъм Дъмфрис за втория. Италианците бяха улеснени от изгонването в 61-вата минута с директен червен картон на халфа на съперника Павел Буха.

За “нерадзурите” това са първи точки в турнира, след като на старта те загубиха от Байерн (Мюнхен) с 0:2. Виктория пък остава без актив, след като преди седмица беше разбит от Барселона с 5:1.