0

Л ошите резултати на Манчестър Юнайтед този сезон вече имат обяснение – след разгрома 0:3 от съседите от Сити в последния кръг в. „Дейли Мейл“ разкри проблема на „червените дяволи“: екипите на „Адидас“ задушават играчите.

„Adidas търси решение след оплаквания от някои от звездите на Манчестър Юнайтед“, като заради неудобните оригинални мачови фланелки и калци футболисти от първия отбор „носят реплики на екипите си по време на мачове, защото тези на Adidas са твърде тесни“.

Играчите също се оплакаха на Ерик тен Хаг и на домакина на клуба, че чорапите са твърде стегнати на прасците им. Германската компания, която облича червените дяволи от 2015 г., "проучва решение след оплаквания от някои играчи, които не обуват официални чорапи от втория мач за сезона".

Най-засегнат от стягащия екип се оказа вратарят Андре Онана. Обратното - миналата година, когато слабичкият испанец Давид де Хеа беше на вратата на Манчестър Юнайтед, имаше оплаквания, че екипът е твърде широк. Камерунският вратар, по-едър от испанеца, „помоли да смени фланелката си след победата с 2:1 срещу Шефилд Юнайтед“, тъй като „беше твърде стегнато“.

Манчестър Юнайтед не е първият отбор от Висшата лига, който се оплаква от екипировката си този сезон. 
Преди месец в Англия беше обявено недоволството на играчите на Астън Вила от "мокрите фланелки" за този сезон, които според тях са твърде тежки и влияят на представянето им. Както отбелязва вестник The Telegraph, „фланелките попиват бързо влагата от потта и полепват по играчите по време на мачове“ така, че стават неудобни и тежки.