0

Ц СКА може и да има история, който да заслепи и дори ослепи предстоящия му съперник в турнирите – Сепси, но по отношение на опита на играчите на двата тима в Европа, то тези на румънския тим са с предимство, посочва в. „Мач Телеграф“ в днешния си брой. 

Това изглежда солидно предупреждение към завишените очаквания по отношение на „армейците“, а знак за повишено внимание отправи и треньорът Саша Илич на пресконференцията вчера. 

17 играчи на ЦСКА са ритали в евротурнирите, но четирима от тях – Матай, Юга, Брадли де Нойер и Браян Морено, няма да участват в мачовете със Сепси заради контузии, което означава, че бройката пада до 13. 

В същото време Сепси разполага с 19 такива футболисти като извън строя за мача с „армейците“ е само аржентинецът Джонатан Родригес. 

Всички играчи на ЦСКА пък имат едва 8 гола в турнирите, като авторът на два от тях – Матай, няма да бъде на терена. 

От другата страна, тези на румънския тим са забили цели 27 попадения. Очертана е доминацията и по отношение на изиграните мачове от футболистите на двата отбора. 

Тези на ЦСКА имат 176 срещи, но без отсъстващата петица им остават близо 110. 

Играчите на Сепси са с двойно по-голям опит – 217 двубоя.

Бусато е с най-много срещи на сметката си – 28, като в тях има абсолютен паритет – по 11 победи и загуби при 6 равенства. В тях той е допуснал 31 гола и има на сметката си 11 сухи мрежи. Другите двама най-опитни – Матай и Юга, съответно с 26 и 24 мача, обаче са извън строя. 

С най-много попадения – 3, пък е норвежката звезда Тобиас Хайнц. Всички те са с екипа на норвежкия Сарпсборг, като две от тях са при загуби от Бешикташ и Санкт Гален, а едно е за успех над Макаби ТА. 15-те мача на Хайнц пък са за шведския Хекен и Сарпсборг. 

Данило Асприля има едно попадение в турнирите като играч на Литекс и то е срещу унгарския Дьошгоьор. 

Нито едно от новите попълнения на „червените“ няма мачове в евротурнирите. 

От своя страна Сепси има трима играчи, които са реализирали общо 21 попадения в турнирите. Номер 1 в това отношение е хърватинът Дебелюх, който има по два гола срещу Яблонец и Линкълн Ред Импс,  както и по един срещу Йънг Бойс, КуПС, Цървена звезда. 

Неговият колега Марио Рондон е натрупал попаденията си основно с екипа на ЧФР Клуж, като един път жертва е и ЦСКА, когато румънците бият с 2:0. 

Рондон има и победен гол за 1:0 над Рен, както и попадения над Селтик, Макаби ТА, Йънг Бойс, Хекен и КуПС. Най-респектиращото попадение на вкаралия пет пъти Роланд Варга е за успеха на Ференцварош над ЦСКА Москва с 1:0.