0

С добрите си изяви от началото на сезона Християн Петров успя да попадне в полезрението на медиите в Нидерландия.

Явно добре запознат с качествата на защитника на ЦСКА местният журналист Яник Вос го препоръча горещо на клубовете в Ередивизи. Нещо повече, той направи асоциация между нашия бранител и звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк.

„Въпреки че Петров е на съвсем друго ниво, той донякъде може да се сравнява с Върджил ван Дайк по стил на игра“, написа Вос в анализа си за 21-годишния бранител.

Той допълва, че трансферната стойност на българина е нараснала от 500 000 до 2,5 млн. евро само за няколко месеца. Сумата обаче не е висока за отборите от Нидерландия, което го прави примамлива опция за тях.

В очакване на евентуален трансфер за в бъдеще Петров продължава да бъде концентриран върху представянето на ЦСКА. В сряда той и колегите му гостуват във Велико Търново за мач с Етър в отложена среща от 3 кръг на първенството. „Болярите“ са последни в класирането, но смятат да дадат сериозен отпор на борещия се за титлата „армейски“ тим.

„Всички футболисти са здрави, тренират, има настроение, което е хубаво. Какво по-хубаво за отбор като нашия от един такъв мач, в който да се покажем и да се докажем. За по-малките отбори срещите с ЦСКА, Левски, Лудогорец са най-сладките мачове. Нищо не можеш да загубиш от такъв двубой. ЦСКА в момента играе силно. Да, не можаха да победят в последния мач, но откакто Ел Маестро смени схемата, играят силно“, коментира треньорът на Етър Светослав Петров, който е шампион с ЦСКА през 2003 г.