0

С портният директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич  последва един от шефовете на тима Оливер Кан и наплю вратаря Мануел Нойер за забележки по адрес на клуба в интервю през уикенда. То се вписва в колективна атака срещу капитана на баварския тим, позволил си да изрази своето мнение за уволнението на прекия му треньор Тапалович.

Хасан, роден в Ябланица, Босна, укори Нойер, че си гледа личните интереси за сметка на клуба.

Той се закани да си поговори с лекуващия контузия 36-годишен вратар, изгорял до края на сезона заради инцидент на ски.

Нойер не си затрая и нападна шефовете в интервюта за германския вестник "Зюддойче Цайтунг" и за сайта "The Athletic" заради скорошното изненадващо уволнение на Тони Тапалович, който беше негов треньор в Байерн от пристигането му през 2011 година, а освен това е негов близък приятел и кум.

"За мен това беше удар, когато бях паднал, имах чувството, че сърцето ми е изтръгнато. Това беше най-екстремното нещо, което съм преживявал в кариерата си", каза Нойер, наричайки решението на клуба "мистерия".

Предшественикът му на вратата на Байерн Оливер Кан определи забележките на Нойер като неуместни и в неподходящ момент във важна част от сезона, след  това дойде ред на Хасан Салихамиджич.

"Първо ще говорим със самия Мануел за това. Разочарованието, което той описва заради освобождаването на Тапа, се отнася и за нас, но Мануел поставя личните си интереси над интересите на клуба. Ние ще обсъдим това по разумен начин с него", каза Салихамиджич, цитиран от БТА.