0

Б ившият футболист на ПСВ Айндховен Станислав Манолев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на Лудогорец с Аякс. Той заяви, че шампионите имат шанс да отстранят гранда от Нидерландия, но ще им бъде много трудно и посочи причините.

„Лудогорец има сили да отстрани Аякс, но ще им е много, наистина много трудно. Това е европейски гранд. Те играят с много млади футболисти. Такава е политиката им. Постоянно имат нови футболисти от школата. Цялата школа от най-малките до най-големите упражнява една и съща тактическа схема. Ако, примерно, продадат даден играч, веднага на негово място идва готов нов кадър. Едни и същи са изискванията към всички. Душан Тадич си тръгна от тима, а той беше моторът на отбора. Лудогорец има реални шансове, но ще им е тежка задачата. Разградчани имат доста бързи футболисти и на контраатака мисля, че ще могат да ги затруднят. Нидерландските отбори обичат доста да задържат топката и умеят да я изнасят добре. Търсят винаги свободен човек и мисля, че ще доминират в притежанието на топката, но Лудогорец на контраатака може да им създаде проблеми“, започна Манолев. „Това, че Аякс не успяха да победят в последната среща с Екселсиор и завършиха 2:2 не вярвам да им се отрази.

Манталитетът им е съвсем различен. Имам доста дербита срещу Аякс и тези мачове са много различни. Дербито ПСВ - Аякс е еквивалент на родното Левски – ЦСКА. Имам много красиви спомени от тези дербита. Факт е, че Лудогорец в последно време са на приливи и отливи. Неубедително стартираха в Шампионска лига. Има мачове, в които са много убедителни, но и такива, в които се получава точно обратното. Трябва да бъдат по-постоянни. От мач до мач има голяма разлика. Различна мотивация и заряд. Мисля, че на Лудогорец няма да им повлияе поражението от Черно море с 1:0 през уикенда“, продължи той. „В Лудогорец има нови играчи и такива, които вече не са в клуба. На Ивайло Петев му е нужно още време да извлече максимума от всеки един в състава. Имат голяма конкуренция и това усложнява задачата на треньора. По-трудно е да се напипа точният футболист, който е в най-добрата форма и кондиция, както и да извлече максимума от него“, завърши Манолев. 

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ