0

Д нес Лудогорец започва своя поход към Шампионската лига, а мястото, откъдето ще тръгнат „орлите“, е столицата на Косово – Прищина. На стадион „Фодил Вокри“ местният първенец Балкани ще посрещне осми съперник в Европа, като до момента в предишните 7 балансът им е положителен – 3 победи, 2 равенства и 2 загуби. Тоест отборът е загубил 28% от домакинствата си в турнирите на Стария континент, а е спечелил 42% от тях, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Разбира се, победите са срещу далеч по-скромни тимове като Ла Фиорита, Клаксвик и Шкупи. Балкани обаче успява да направи ремита с Жалгирис и най-престижното – с ЧФР Клуж, тогава шампион на Румъния. Двете загуби у са минимални – 0:1 от чешкия гранд Славия Прага и 1:2 от турския Сивасспор. Най-престижният успех на Балкани е именно над Сивасспор – с 4:3, само че в Турция.

От гореизброената статистика става ясно, че Балкани изобщо не е тим за подценяване и Лудогорец ще трябва доста да се поизпоти, за да елиминира надъханите косовари. И в никакъв сличай не бива да ги подценява.