0

Т иаго Мота, италиано-бразилецът, който изведе Болоня до Шампионската лига преди да поеме треньорския пост в Ювентус от юли, започна лятната си ваканция като истински рокер – на седлото на „Харли Дейвидсън“.

Мота, за когото се натискаха и от Барса, освен други европейски грандове, ще измине близо 900 км от Болоня до Барселона, където ще се види с баща си и брат си.

След това 41-годишният специалист, обличал като футболист екипите на Барселона, Атлетико Мадрид, Дженоа, Интер и ПСЖ, възнамерява да се присъедини към съпругата си и трите им дъщери в Кашкайш, Португалия.

В събота Мота обядва в Болоня, после потегли с купения от него преди няколко месеца „Харли“, с който ще се наслади на уединението и гледките при пътуването си през Франция.

 Страстта му към мотоциклета се споделя и от съпругата му Анджела Лий, ако се съди по общите им снимки на мотора, публикувани в социалните мрежи.

Тиаго Мота ще реши дали да продължи със своя „Харли Дейвидсън“ от Барселона до Кашкайш за още 1200 км, или да хване самолет до Португалия.

Там семейната ваканция ще продължи до края на юни, след което се очаква да започне новото му приключение като треньор на Юве – от 1 юли.

Подготовката на „бианконерите“ започва около 10 юли. Вместо станалото традиционно през последните лета турне в САЩ, този път Ювентус планира да продължи тренировките си в Бавария, в Херцогенаурах, родното място и седалище на „Адидас“, доставчик на екипите на Старата госпожа.