0

Р екордьорът по мачове за националния отбор на България по футбол Стилиян Петров логично беше най-развълнуван след края на мача, който организира със своята фондация. Близо 20 000 зрители дойдоха на националния стадион "Васил Левски", за да видят някои от популярните звезди на футбола у нас, а също от английската и шотландската Висша лига от близкото минало.

Президентът на България Румен Радев се срещна с участниците в благотворителната инициатива „Мач на надеждата“, организирана от Фондация „Стилиян Петров“, съобщиха от прессекретариата на президенството. Седнал до него в ложата бе и премиерът академик Николай Денков,  който също подкрепи Мача на надеждата. 
Акад. Денков поздрави Стилиян Петров и двата отбора, съставени от футболни звезди от България и от чужбина. 

Мачът между звездите на България и световния отбор завърши 3:3, Стенли игра по едно полувреме и за двата отбора.
"Благодаря на моето семейство, че беше до мене във всички трудни моменти, през които преминах. Каузата да оцелееш е нещо велико.

Трудно е, но затова сме тук – да дадем надежда. 

Но както вие дадохте на мене сили да се боря и 11 години по-късно да облека фланелката на България и да съм пред вас, така исках и аз", заяви бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила.

"Благодарен съм на хората, които дадоха времето си да ви забавляват. 

А вие дадохте сърцето си и това е България. Благодаря за подкрепата, за любовта. 

Моята любов никога няма никога да спре и днес ми показахме защо съм горд, че съм българин, завърши Петров от пистата на Националния стадион.

"Днес беше моето последно сбогом с българските фенове, които винаги са ме подкрепяли и са се радвали на моите мачове. 

11 години по-късно съм тук. Защото не знаех дали ще бъда отново на терена, дали ще мога да участвам в нещо футболно", допълни Петров с намек, че благотворителното събитие е било и негов прощален мач.

"Това е трети голям мач, който правя в подкрепа на хората, които са въвлечени в такива каузи. Знам колко е важно. И най-важното е да покажем, че добрите хора могат да покажат разликата, каза още главният организатор и вдъхновител.