0

Т ова, което не се купува с пари, се купува с много пари. Толкова са предложени на вече бившия селекционер на Скуадра адзура Роберто Манчини, за да хвърли сензационно оставка, която разтърси не само Италия, но и света.

В момента Манчо, за чийто пост федерацията спешно сондира имена като Конте, Спалети, Канаваро и Де Роси, не потвърждава за оферта от Саудитска Арабия.

"Оставката ми като треньор на националния отбор беше мой личен избор. Благодаря на президента Габриеле Гравина за доверието, както и на всички членове на FIGC", бе първата му реакция чрез Инстаграм".

"Поздравявам и благодаря на всички мои играчи и фенове, които ме съпровождаха през тези 5 години .Изключителната победа на Европейското първенство през 2020 г. винаги ще е в сърцето ми. За мен беше чест", така Манчини официално затвори страницата си начело на адзурите.

Но в медиите бързо се завъртяха предположения, че той е бъдещият селекционер на националния отбор на саудитците след напускането на французина Ерве Ренар. 

Според „Гадзета дело спорт“ най-късно до 2 седмици ще бъде потвърдено назначаването му начело на Саудитска Арабия. По-рано това лято за този пост бе преговаряно със самия Жозе Моуриньо, но португалецът отказа „мамутска оферта“ от 120 милиона евро за 2-годишен договор.
И докато Специалния отхвърли предложението, изглежда Манчини не е устоял на изкушението да удари джакпота с минимум 100 милиона евро заплата от саудитците.