0

Л егендата на българския футбол Христо Стоичков си спомни с болка за своя приятел Диего Армандо Марадона, който почина през ноември 2020 г.

"Чувствам се виновен, че не го отделих от лешоядите. Винаги казвам, че са лешояди... За това, че не настоявах толкова много... Заради приятелството, което имах. Понякога седя вкъщи и си мисля. Не можеше ли да направиш нещо? Чувствам се малко виновен. Имах възможността да бъда тук. Ядоса ме да видя онези, които бяха накацали около него с костюми и вратовръзки", обяви Стоичков пред ESPN.

"Той никога не се дистанцира от приятелите си. Мисля, че тези момчета го караха да се чувства самотен. Той се чувстваше така", каза Стоичков. И добави: "Имах му всички телефони. Говорили сме много пъти. Последният път беше на 2 февруари 2016 г. Тогава той лично ми се обади за рождения ми ден. Оттогава никога повече не успях да говоря с него. Винаги спеше, почиваше, играеше, разхождаше се. Това беше последният път, когато го чух."

Стоичков увери, че Марадона е "белязал живота на всички" и че иска да "оцени" моментите, изживени с Диего. „Виждал съм го да страда толкова много... Вижте, знаете ли какво... Нека почива в мир“, добави бившият национал.

Той разкри още, че е плакал на Маракана, когато националният отбор на Аржентина падна от Германия на финала на Мондиал 2014 в Бразилия: „Сълзите ми напираха. Знаете ли защо? Заради него. Ако Аржентина спечели Световната купа, предполагам, че Диего ще възкръсне, ще слезе от небето и ще се израдва на терена".