0

И згоненият бивш шеф на испанската футболна федерация Луис Рубиалес отърва ареста, който бе разпореден от прокуратурата, съобщи „Марка“. Гологлавият плейбой, който бе изхвърлен от поста си след злополучната целувка с една от националките при спечелването на световната титла в Австралия, се оказа – случайно или не, в Доминиканската република. Която, за негов късмет, няма сключен договор с Испания за екстрадиция. 

Прокуратурата в родината му изрази надежда, че бившият президент на RFEF ще се върне в Испания доброволно. 

Източници, близки до разследването, предполагат, че Луис Рубиалес е щял да бъде сред задържаните при полицейската акция днес.

На мушката на прокуратурата е договорът между испанската футболна централа и Саудитска Арабия за провеждането на Суперкупата на Испания в арабската страна с бездънни запаси от петродолари.

Той е обект на разследване от юни 2022 г., като днес съдът нареди претърсване на централата на организацията, завършило със седем ареста.

Властите в Испания подозират корупция във футбола и пране на пари през последните 5 г.

Един от обиските днес е в дома на Рубиалес в Гранада. Бившият президент досега не е говорил директно пред испанските медии. Пред журналистката Исабел Рабаго той увери, че е абсолютно изненадан от случващото се в родината му, като се закле, че е в Доминиканската република от месец, където планира да изкара семейно Великден.