0

П резидентът на Реал Мадрид Флорентино Перес няма да стъпи на стадион „Монджуик“ за съботното Ел Класико срещу Барселона, съобщи в. „АС“.

Той демонстративно ще откаже да протегне ръка към каталунските шефове, начело с колегата си Лапорта, заради обтягането на отношенията напоследък.

Фернандес де Блас ще представлява Мадрид в ложата на „Монтджуик“.

Присъствието на президента на Реал Мадрид беше мистерия през последните седмици. Тези дни бе лансирано, че идеята му е била да бъде в Барселона и по този начин да нормализира отношенията с каталунците, обтегнати заради скандала с паричните преводи от „Камп Ноу“ към бившия съдийски шеф Негрейра, и последвалите изявления на Жоан Лапорта, който нарече Реал „отбор на режима“ (на диктатора Франко).

Последната капка, според AS, беше туитът на Микел Кампс за нападателя на мадридския тим Винисиус.

„Той заслужава шамар в лицето, че е палячо и мързеливец – за какво са тези ненужни и безсмислени „бисиклети“ (поредица от финтове над топката с двата крака) в центъра на терена", написа Микел Кампс, заместник-говорител на борда на каталунците след изпълнение на бразилеца в Шампионската лига. 

После той изтри туита, след мача Барса-Шахтьор вицепрезидентът на Барса Рафа Юсте дори поднесе нещо като извинение: „Не е нужно да се прави. Това е нещастен туит. Ако Винисиус ме слуша, това няма да се повтори“.

Но за Флорентино Перес това капката, която преля чашата. Затова Едуардо Фернандес де Блас, който става първи вицепрезидент на Реал М след смъртта на Фернандо Фернандес-Тапиас, ще бъде най-висшият представител на Мадрид на „Монтджуик“ тази събота.