0

Н ападателят на Ливърпул Мохамед Салах е на линия за мача срещу Брентфорд във Висшата лига в събота, но десният бек Трент Александър-Арнолд остава извън игра поради контузия, каза мениджърът Юрген Клоп.

31-годишният капитан на Египет, вторият най-резултатен голмайстор в лигата този сезон с 14 гола, лекуваше контузия на подколянното сухожилие, която получи по време на Купата на Африканските нации през януари.

"Мо се завърна и тренира на пълни обороти, така че това го връща в игра“, каза Клоп пред репортери преди пътуването на неговия отбор до Западен Лондон.

Той се изказа ласкаво за следващия опонент Брентфорд.

"Там се играе супер трудно... те са добре организирани, настроени, нахални, прекъсват ритъма и са добри в статичните положения. Атмосферата, която създават техните фенове на стадиона, е наистина добра. Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим в Брентфорд", коментира Юрген Клоп.

Междувременно Александър-Арнолд е получил усложнение на контузия в коляното при 3:1 над Бърнли миналия уикенд. 

Така 25-годишният футболист ще пропусне и финала за Купата на лигата срещу Челси по-късно този месец.

"Наказанието на Ибу (Ибрахима Конате) изтече, Джо Гомес отново е на линия, Конър се завръща, Али (Алисон Бекер) се завръща, така че всичко е положително. Тиаго (Алкантара) - не. И Трент също не е на разположение", коментира Клоп.

Той беше попитан и за състоянието на халфа Доминик Собослай, който остава извън игра след влошаване на контузията на бедрото и все още не е ясно дали ще бъде готов навреме за финала за Купата на лигата на 25 февруари.

"Това е супер интензивен период. Хората мислят за финала, но преди това имаме мачове срещу Брентфорд и Лутън и аз все още не мисля и за секунда за финала“, каза той.

Източник: БТА