0

С ър Джим Ратклиф бе доста критичен към организационната структура на Манчестър Юнайтед. Вчера сделката за покупката на 27.7 процента от акциите на клуба от неговата компания INEOS бе одобрена от последната инстанция и той вече може да се заеме с промените, които е подготвил. “Трябва да погледнем организацията на клуба, защото в момента не е добра. Вземете например старши треньора: той трябва да докладва директно на изпълнителния директор. Това вече не е възможно в модерния футбол”, заяви Ратклиф пред белгийския вестник De Tijd.

“Трябва да подсигурим, че правилните хора ще се озоват на правилните позиции. Всеки човек в ръководството трябва да е от световна класа. След това е важно да създадем позитивна, приятелска, но и висококачествена среда. Тази култура липсва. Само в подобна среда може извлечеш най-доброто от спортистите. Ако успееш, резултатите автоматично ще последват. Това е планът и аз вярвам в него”, обясни той.

Ратклиф разкри, че поддържа контакт с Алекс Фъргюсън и цени мнението му: “Говоря със Сър Алекс от време на време. Той все още има много интересна гледна точка. И аз винаги слушам какво има да каже”.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX