0

Р еал Мадрид във втори пореден мач не успя да отбележи гол – след 0:1 от Барса в Ел Класико за купата на краля, дойде 0:0 с Бетис в Севиля в късния неделен мач.

За разлика от загубата от Барселона, когато тимът на Анчелоти не отправи нито един точен удар срещу съперника, сега белите изстреляха 4, но чилийският вратар на Бетис Клаудио Браво не допусна грешка.

Все пак топката, изстреляна от фаул от Бензема, се заби веднъж в горния ъгъл, но гол не бе зачетен заради рикошет от ръката на Рюдигер.

Домакините занулиха „кралския клуб“ със самоотвержена игра, компенсирала липсата на важни фигури като Фекир и Каналес, с над 5 км повече пробягани километри и умело прегрупиране в играта без топка при само 38% притежание в мача.

След почивката Борха Иглесиас се озова на голова позиция заради гаф на Лукас Васкес, но белгийският вратар на Реал Куртоа затвори вратата.

Веднага след това Анчелоти смени издънката Васкес, който изрази бурно недоволството си от решението на Карлето.

Последното добро положение за Реал профука с шут над вратата Родриго, получил отлична топка от спринтиралия мощно напред Валверде. 

В края на мача нервите се обтегнаха заради поредната изцепка на бразилския нападател на Реал Винисиус, който се осмели да бута и дърпа вратаря на домакините Клаудио Браво преди изпълнение на корнер.