0

Б арселона размаза 5:2 „смъртния враг“ Реал Мадрид на „Ноу Камп“ и се класира за полуфинала на шампионската лига за жени с общо 8:3 от двата мача. Забележителното тук е посещението на стадиона – 91 553 е световен рекорд за посещение на мач между женски отбори. Досега той бе за финала от световното първенство през 1999 г. между САЩ и Китай на калифорнийския стадион "Роуз Боул": 90 185 зрители. 

Счита се, че на финала за световната купа през 1971 г. между Мексико и Дания е имало 110 000 на "Ацтека", но шампионатът не е признат за официален.

Барселона проведе сериозна рекламна кампания в града и сред членовете на клуба от януари насам, за да бъдат изкупени всички билети за мача снощи. И наистина всичките 99 354 билета бяха продадени, но дъждът, който валя в каталунската столица, сякаш бе разколебал феновете. В началото на срещата едва половината от капацитета беше запълнен, но с напредването на мача все повече места се заемаха, стадионът се пълнеше и феновете създадоха наистина невероятна атмосфера.

На трибуните бяха треньорът на мъжкия отбор на Барса Шави Ернандес и бившият капитан на каталунците Карлес Пуйол.

В първия мач Барселона победи с 3:1, в реванша Леон откри още в 8-ата мин., но Реал обърна резултата до 1:2 с попадения на Олга Кармона в 16-ата мин. от дузпа и на Сорноса в 48-ата. 

След това за 18 минути Барса закова 4 гола и публиката изпадна в еуфория - разписаха се Бонмати (52), Пина (55), Алексия (62) и Греъм Хансен (70).

На полуфинала каталунките очакват победителя от 1/4-финалния двубой Волфсбург - Арсенал (1:1 в Лондон).

Пари Сен-Жермен също се класира за полуфинала в турнира след драматично 2:2 вкъщи с Байерн след продължения и общо 4:3 от двата мача. Възможен е френски полуфинал, ако 7-кратните шампионки от Олимпик Лион преодолеят пред собствена публика Ювентус след загубата 1:2 в Италия.