0

С ветовният и европейски шампион с Франция Тиери Анри шокира с признание, че по време на цялата си славна кариера е бил в депресия. Анри направи това във видео интервю, като не скри сълзите си.

46-годишният Анри спря с футбола през 2014 година. Освен в Арсенал игра още в Монако, Ювентус, Барселона и Ню Йорк Ред Булс.

Той вкара 228 гола за Арсенал по време на двата си периода, като спечели две титли от Висшата лига, преди да се премести на "Камп Ноу", където спечели две титли в Ла Лига и Шампионската лига.

Анри, световен шампион с Франция от 1998 година, е водил младежките отбори на Арсенал, работи като помощник-треньор на Белгия и старши треньор на Монако и Монреал Импакт. В момента той е селекционер на младежкия национален отбор на Франция до 21 години.

"През цялата ми кариера, даже откакто съм се родил, съм бил в депресия, без дори да го осъзнавам“, каза Анри за подкаста The Diary Of A CEO.

Дали направих нещо по въпроса? Не. Просто се адаптирах към това състояние."

Анри каза, че е бил труден момент за него по време на пандемията от COVID-19, когато ръководеше отбора на Монреал от Мейджър Лийг Сокър.

"Бях в изолация в Монреал и да не мога да виждам децата си в продължение на една година беше трудно. Сълзите идваха сами. Може би са били там много дълго време", каза още Тиери Анри.