0

К апитанът на френския национален отбор на победното за "петлите" Световно първенство по футбол през 2018 година Юго Лорис ще премине от Тотнъм в тима от американската Мейджър Лийг Сокър - Лос Анджелис ФК, потвърдиха от английския клуб.

Договорът на вратаря с Тотнъм беше валиден до 30 юни 2024 година. Лорис няма мач за лондончани през този сезон.

Французинът подписа контракт с Лос Анджелис ФК за срок от една година с опция за продължаване за още две. В американския състав той ще бъде съотборник с българския национал Филип Кръстев.

37-годишният Юго Лорис бе част от Тотнъм от 2012-а, като преди това е играл за френските Ница и Олимпик Лион. С Тотнъм вратарят достигна до финала в Шампионската лига през сезон 2018/19.

Като част от националния отбор на Франция футболистът стана световен шампион (2018) на турнира, проведен в Русия и е сребърен медалист от Мондиал 2022. Той спечели и сребро на Европейското първенство (2016) и титла в Лигата на нациите (2021). Лорис е рекордьор за френския национален отбор по брой изиграни мачове - 145 мача. През януари тази година вратарят обяви, че се оттегля от държавния тим.