0

М анчестър Юнайтед спечели първия си мач под ръководството на Ралф Рангник, след като се наложи с 1:0 в домакинството си над Кристъл Палас. Единственото попадение в срещата от 15-ия кръг на Висшата лига бе дело на Фред. "Червените дяволи" се изкачиха на шеста позиция с 24 точки, а Кристъл Палас е 12-ти с 16 точки.

През първото полувреме Юнайтед държеше инициативата, но не успя да взе аванс в резултата, въпреки владеене на топката 66%, 13 удара срещу 5 за Палас, 7 корнера срещу 1. Според репортера на „Сън“ 13-те удара през първото полувреме е сборът на удорите от предишните 2 мача на „червените дяволи“. „Проблемът е, че само 2 бяха точки, колкото имаше и Кристъл Палас, и нито един от тях не влезе в мрежата“, коментира изданието.

След почивката Кристъл Палас продължи с пасивната си игра и мислеше единствено за защитата. За домакините Бруно Фернандеш и Роналдо не успяха да преодолеят Гуита.

Манчестър Юнайтед дочака своя момент в 77-ата минута, когато Фред получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар с десния крак закова така важния гол.

От първото представяне на отбора при Рангник бе отчетена схемата 4-2-2-2 (вместо обичайното за Солскяер 4-2-3-1), което осигури невиждано досега игрово надмощие на Юнайтед, с много повече подкрепа за Кристиано Роналдо, който си партнира с Рашфорд в нападението, с Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо зад тях.

 

 

В друга среща Тотнъм се наложи с 3:0 над Норич и също се изкачи в подреждането. Футболистите на Антонио Конте вече са пети с 25 точки. Лукас Моура, Давинсон Санчес и Хьон-Мин Сон се разписаха за успеха на лондончани.
 

Лийдс измъкна 2:2 в домакинството си на Брентфорд. В герой за състава воден от Марсело Биелса се превърна Патрик Бамфорд, който се разписа в петата минута на добавеното време.