0

И нтер излиза днес във втория най-доходоносен мач в историята си. На „Сан Сиро“ в 1/8-финалите на Шампионската лига гостува Атлетико (Мадрид).

Всички билети отдавна са продадени, съобщава „Газета дело спорт“. Приходите са 9 милиона евро. Повече са спечелени единствено в реванша от полуфиналите на турнира миналия сезон, когато в свирепо градско дерби един срещу друг се изправиха Интер и Милан. „Нерадзурите“ отстраниха съперника си, за да играят финал. Те обаче загубиха битката за най-ценния трофей в Европа с 0:1 от Манчестър Сити.

Треньор на Атлетико е един от големите любимци на тифозите на Интер. Той игра в клуба в периода 1996-1999 г. и през 1998-а спечели Купата на УЕФА. В последните няколко години стане ли дума за рокада, неизменно се споменава и неговото име. „Рано или късно той ще се озове в Интер. Той обича отбора, атмосферата. Харесва му животът в Милано. Това е отборът, който той наистина би искал да води“, заяви през 2018-а сестра му Наталия, която е и негов агент.

Сега обаче той е изправен пред проблеми със състава. Под въпрос е нападателят Алваро Мората, който се контузи в мача срещу Севиля в Ла Лига на 11 февруари. Тогава беше съобщено, че ще почива между една и две седмици и макар той вече да тренира, продължава да виси. Това е и една от причините Антоан Гризман да бъде запазен срещу Лас Палмас (5:0) в последния кръг. „Трябва ни свеж за Шампионската лига“, обясни Симеоне.

Именно трофеят от Шампионската лига е този, който липсва в колекцията на аржентинския треньор. Воденият от него Атлетико направи два опита - през 2014 и 2016 г., но и в двата случая падна от градския си съперник Реал.

Сега Симеоне ще се изправи в треньорски сблъсък срещу Симоне Индзаги, с когото игра в Лацио.

„Имам отлични отношения със Симоне. Той прави отлични неща в Интер. Изведе отбора до финал в Шампионската лига миналия сезон. Имат само една загуба в Серия А, наистина много са силни. Играчите имат вяра в себе си и работят еднакво добре и в защита, и в нападение“, заяви Симеоне.