0

Б ившият капитан и рекордьор по отбелязани голове със синия екип на Челси Франк Лампард пак се завръща на треньорския пост, съобщи „Сън“. Уволненият от Евертън Лампс изгледа хикса 0:0 с Ливърпул от ложата на „Стамфорд Бридж“.

И докато ръководството провежда внимателен кастинг за евентуален постоянен мениджър на мястото на изритания Греъм Потър, Лампард се е съгласил да води отбора за съботното гостуване на Улвърхемптън от Висшата лига. 

Англичанинът, който има 211 гола за Челси, си е подбрал и помощници – Ашли Коул, Джо Едуардс и Крис Джоунс. 

Треньорът на първия отбор Бруно Салтор, бивш асистент на Потър, бе временен шеф, но съсобственикът Боели търси по-опитен човек, който да поеме юздите до края на сезона.

Бордът на Челси не бърза да назначи дългосрочен мениджър и докато траят интервютата с кандидатите, 44-годишният Лампард изглежда идеалният вариант за временно решение.

Той бе треньор Челси в продължение на 17 месеца, преди да бъде уволнен през януари 2021 г. 

Луис Енрике бе на Острова за разговор с шефовете на Челси, той се завърна доволен в Испания след спявката, придружаван от своя личен агент и бивш халф на Барса Иван де ла Пеня.

Конкуренция му прави бившият наставник на Тотнъм Маурисио Почетино, както изгоненият треньор на Байерн Юлиан Нагелсман и Марко Силва от Фулъм.