0

Н юкасъл победи Манчестър Юнайтед с 3:0 като гост в мач от осминафиналите на Купата на лигата. Срещата беше повторение от миналогодишния финал в турнира, в който триумфираха "червените дяволи". Точни за успеха на "свраките" бяха Мигел Алмирон (28), Люис Хол (36) и Джо Уилок (61). 

Успехът на гостите, постигнат с голяма част от резервите, до голяма степен реши и съдбата на мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг, който най-вероятно ще бъде освободен след поредния разочароващ резултат от началото на сезона. 

Ливърпул победи като гост Борнемут с 2:1. Попадението за "черешките" бе дело на Джъстин Клуиверт, а за мърсисайдци точни бяха Коди Гакпо и Дарвин Нунес. Уругваецът вкара страхотен гол през втората част, за да донесе успеха на своя отбор.

Челси стигна комфортно до успех с 2:0 над Блекбърн на „Стамфорд Бридж“, като не оставиха почти никакви шансове на гостите да отбележат гол.

Уест Хем победи с 3:1 Арсенал, след като почти до последния миг на срещата "чуковете" водеха с 3:0, но в добавеното време влезлият от пейката Мартин Йодегор намали за "топчиите".

Преди норвежецът да вкара, Бен Уайт си отбеляза автогол в 16-ата минута, а Мохамед Кудус в 50-ата и Джаред Боуен десет след това подпечатаха успеха на домакините.

Ето и двойките за 1/4-финалите:

Евертън – Фулъм
Челси – Нюкасъл
Порт Вейл – Мидълзбро
Ливърпул – Уест Хем