0

Барселона направи грешна стъпка срещу градския съперник Еспаньол и завърши 1:1 в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. Маркос Алонсо беше точен за Барса още в 7-ата минута, но после направи дузпа, която Хоселу реализира в 73-тата.

Два червени картона белязаха градското дерби на "Камп Ноу", което се игра пред 88 000 зрители и при температура от 20 градуса в началото на мача. Жорди Алба (78) и Винисиус Соуза (80) бяха изгонени за по два жълти картона. Защитникът на "папагалчетата" Леандро Кабрера също видя червения цвят, но след проверка с ВАР картонът бе отменен и той остана на терена. 

Преди началото на двубоя Роберт Левандовски и Гави показаха наградите си на феновете. Полският нападател спечели "Златната обувка", а Гави взе приза за "Най-добър млад играч" на годишната церемония в Европа преди Мондиал 2022. 

Срещата пък започна с минута мълчание в памет на легендата Пеле, който почина преди два дни.

За жалост, главната роля в мача бе за главния рефер Антонио Матеу Лаос, който показа 18 жълти и 2 червени картона.

Лаос нашумя по време на мондиала в Катар, когато вдигна 15 картона на четвъртфиналния дуел между Аржентина и Нидерландия, заради което не получи повече шанс да ръководи мачове на световното.

Двубоят си течеше нормално до изравнителния гол на Еспаньол. Към този момент Лаос беше предупредил официално петима играчи, след което изведнъж се развихри и показа още 15 картона.

След равенството Барселона стопи разликата си с Реал Мадрид и двата тима имат по 38 точки на върха. Еспаньол е 16-и в класирането с 13.