0

С ъдийски бригади от Португалия, Франция, Белгия и Унгария ще ръководят мачовете на българските отбори в евротурнирите - Лудогорец в Шампионската лига, Левски, ЦСКА-София и Ботев Пловдив от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, който ще се проведе идната седмица.

Съдийски бригада от Португалия ще ръководи първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига между Лудогорец и ирландския първенец Шамрок Роувърс, който е във вторник, 19 юли, в на "Хювефарма Арена" в Разград. Главен съдия на срещата е Жоао Педро да Силва Пинейро. 34-годишният Пинейро ще свири за втори път мач в България. През 2019 година той ръководи двубоя от квалификациите на Лига Европа между Локомотив Пловдив и Страсбург, който завърши с победа на френския тим с 1:0.

Помощници Пинейро ще бъдат Бруно Мигел Алвеш де Жезус и Лусиано Антонио Гомеш да Мая. Четвърти съдия е Мигел Бертоло Ногейра. Съдийски наблюдател на двубоя ще бъде Матео Трефолони от Италия, а делегат на УЕФА е нидерландецът Йерун Руст.

 

В Лигата на конференциите първи от българските представители излиза тимът на Ботев, който ще приеме кипърския АПОЕЛ Никозия в сряда на Националния стадион "Васил Левски" в София. Срещата е поверена на унгареца Балаж Берке, а негови помощници ще бъдат Венцел Тот и Петер Гарай. Четвъртия съдия е Михай Капрай.

В четвъртък на своя "Виваком Арена - Георги Аспарухов" Левски приема гръцкия ПАОК Солун. Мачът ще бъде ръководен от французина Жереми Пиняр с асистенти Орелиен Друе и Лоран Конильо. Четвърти съдия на мач е Бастиен Дешепи.

Отново в четвъртък е и гостуването на ЦСКА-София на Македония Гьорче Петров. Този двубой ще бъде свирен от белгиеца Брам ван Дрийсхе с помощници Ив де Неве и Кевин Монтени. Край двете скамейки ще бъде Кевин ван Дам.