0

О рганизацията PGMOL, която осигурява съдийството на професионалните футболни мачове в Англия алармира за грешка в двубоя между Ливърпул и Тотнъм от 7-ия кръг на Премиър Лийг, загубен от мърсисайдци с 1:2. Става въпрос за попадението в срещата, отбелязано от Луис Диас, което бе отменено. Информацията бе публикувана на страницата във фейсбук на една от най-популярните спортни медии на острова - Sky Sports. Ето и какво пише в изявлението на PGMOL:

“PGMOL признава за значителна човешка грешка по време на първото полувреме на мача между Тотнъм и Ливърпул. Голът на Луис Диас беше отменен от съдийския екип поради засада. Това беше ясна и очевидна фактическа грешка и трябваше да доведе до присъждане на гол чрез намеса на VAR. Както и да е, VAR се провали в намесата си.

PGMOL ще извърши пълен преглед на обстоятелствата, довели до грешката. PGMOL незабавно ще се свърже с Ливърпул след като стигне до заключение за потвърждението на корекция на грешката.”

 

Иначе мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отговори на извинението на PGMOL за отменения гол на Луис Диас, който бе редовен, а съдиите на ВАР неясно защо не прегледаха ситуацията. В същия двубой мърсисайдци бяха и с девет човека, тъй като Къртис Джоунс и Диого Жота бяха изгонени. "На кого помага това извинение? Имахме тази ситуация в мача на Манчестър Юнайтед срещу Уулвърхемптън. Уулвс взе ли точки за това извинение? Няма да вземем точки за това извинение и ние. Всички смятахме, че когато ВАР е в играта, нещата ще станат много по-лесни", коментира Юрген Клоп.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX