0

Д вама от капитаните на Барселона Серхио Бускетс и Жорди Алба се сбогуваха с феновете на каталунците след победата над Майорка с 3:0 в последния мач на отбора на сегашния "Камп Ноу". 

Алба не пропусна да благодари на покойния треньор на Барса Тито Виланова, който го привлече в състава след европейското през 2012. 

„Благодаря на всички, за мен беше гордост да нося тази фланелка. Днес беше най-щастливият ден в живота ми. Ще запомня един много специален човек, който ме привлече през 2011 г.: Тито Виланова. Много благодаря на моите съотборници. Тази година играх по-малко, но се гордея, че съм каталунец. Ето един приятел. И няколко думи за Серхио Бускетс, съотборник, приятел. Научих много от теб", каза Алба. 

„Благодаря на всички играчи и на всички, които ме придружаваха в това пътуване, треньори, персонал, фенове... За мен беше удоволствие да мога да играя тук. Благодаря на моето семейство, което винаги е било до мен. От малък мечтаех да играя на този стадион. Отново ще имаме най-добрия стадион в света. От малък имам чувството и гордостта, че съм част от най-добрия отбор в света и никой няма да ми отнеме това. Аз съм член и фен. Сега ще замина, но мечтата, която имах като дете, се сбъдна и беше повече от изпълнена. Това не е сбогом. Сигурен съм, че скоро ще се видим", каза от своя страна Бускетс.