0

С ъперникът на ЦСКА в Лигата на конференциите – Сейнт Патрикс, ще остане в София до неделя. Ирландският тим, който победи с 1:0 „червените“ в четвъртък, не може да организира чартърен полет към родината си вече два дни. От местната федерация отложиха срещата на Сейнт Патрикс с Шелбърн от ирландското първенство, тъй като съперникът на ЦСКА ще остане в България до неделя сутринта. 

„След потвърждението, че тимът няма да се прибере до неделя, беше решено мачът с Шелбърн, който трябваше да се проведе в неделя следобед, да бъде отложен“, съобщиха от местната федерация, цитирани от ирландски медии. 

От Сейнт Патрикс посочиха, че правилата на УЕФА гласят, че трябва да наемат собствен самолет, а не да ползват граждански полети и това е причината за забавянето. 

„Оценяваме разбирането от федерацията за отлагането на мача. Според правилата на УЕФА използването на чартър е задължително от третия квалификационен кръг нататък. Заради трудностите в авиацията в момента, които са известни на всички, имаме проблеми да намерим чартър и заради това нашият тим остава в София и ще се върне в Дъблин в ранните часове на неделя. Благодарим за помощта на федерацията и на УЕФА. Разбираме, че много фенове са очаквали мача в неделя и съжаляваме, че той няма да се състои по програма.“