0

С ъперникът на Левски в плейофите на Лигата на конференциите Айнтрахт Франкфурт ще се подсили бързо, след като продаде датския национал Йеспер Линдстрьом на Наполи. Вестник "Льо Паризиен" твърди, че клубът от Бундеслигата вече е уговорил трансфера на Фарес Шаиби от Тулуза.

Дори се очаква офанзивният футболист да пристигне още днес във Франкфурт, а утре ще премине медицински прегледи, преди да подпише дългосрочен договор с клуба.

Според информации във френските и германски медии Айнтрахт ще плати 10 милиона евро на Тулуза за 20-годишния Шаиби, което е едва една трета от сумата от 30 милиона, която трябва да получи от Наполи за Линдстрьом.

Крилото Фарес Шаиби имаше договор с носителя на Купата на Франция Тулуза до 2025 година. През миналия сезон той отбеляза 5 гола и даде 5 асистенции в Лига 1.

Шаиби е от академията на Олимпик Лион, като преминава на 19-годишна възраст в Тулуза. Той има 2 мача за националния отбор на Алжир.

Добрата новина за "сините" е, че дори да подпише договор с Айнтрахт до средата на седмицата, Фарес Шаиби няма да бъде картотекиран за Лигата на конференциите и не може да играе в реванша в четвъртък вечер. 

Междувременно стана ясно, че с Айнтрахт вече тренират японският ветеран Макото Хасебе и шведският талант Хуго Ларсон, които бяха болни миналата седмица, но могат да попаднат в групата на тима за реванша с Левски, пише БТА.