0

Л егендарният футболен мениджър сър Алекс Фъргюсън стана доживотен почетен член на германския клуб Айнтрахт Франкфурт.

82-годишният Фъргюсън неколкократно е пресичал пътища с клуба от Западна Германия, като първият път е през далечната 1960 година, когато той е още юноша. 

По това време любимият отбор от детството на шотландеца - Рейнджърс, играе с Айнтрахт в полуфиналите за Купата на европейските шампиони. 

Във финала, който се играе отново на "Айброкс", Айнтрахт губи с 3:7 от Реал Мадрид.

През 1967 година, вече като футболист на Рейнджърс, Фъргюсън вкарва хеттрик срещу Айнтрахт, през сезон 1979/80, когато е мениджър на Абърдийн, отстранява германския клуб с 2:1 по пътя си към трофея в турнира за Купата на УЕФА.

Шотландецът добави, че все още има един много добър приятел в Германия. Това е бившият старши треньор на Фрайбург и Волфсбург Екхард Крауцун. Двамата се запознават по време на треньорски семинар през 1973 година.

"Ние сме много добри приятели с него от много дълго време. Той често идва да ме види. Той е футболен фанатик. Наскоро трябваше да му търся билети за гостуването на Айнтрахт на Абърдийн", заяви бившият мениджър на Манчестър Юнайтед, който в неделя сияеше от ложата на „Олд Трафорд“ при 4:3 над вечния враг Ливърпул за ФА Къп.

Той добави, че през лятото ще отиде до Германия за Евро 2024. Мачът на октриването е на 14 юни в Мюнхен: Германия – Шотландия.

"Ще гледам този мач на живо. Трябва да го направя. Шотландия не е слаб отбор, а шотландските фенове са просто фантастични", каза още Съра.

Източник: БТА