0

С ърбия се закани на Англия преди двубоя между двата отбора на старта на група C на Евро 2024.

Звездата на западните ни съседи Душан Влахович разкри, че може да копират исландците, които в навечерието на първенството победиха с 1:0 „Трите лъва“ в контрола.

„Никой не е непобедим. Гледахме мача с Исландия и има неща, които могат да бъдат копирани от тях, защото те ги победиха на Уембли пред 80 000 души. Всичко е възможно. Англия е фаворит, може би най-големият в турнира, но ние вярваме в себе си и вървим стъпка по стъпка, за да се представим в най-добра светлина. По този начин имаме по-спокойна среда и можем да се подготвим по-спокойно за предстоящите мачове“, заяви Влахович.

В същото време селекционерът на Англия Гарет Саутгейт получи добри новини преди мача в Гелзенкирхен. Централният защитник Джон Стоунс е готов за игра, след като пропусна тренировката в сряда заради болест. Крилото Букайо Сака също е готов 100%. Асът на Арсенал се възстановяваше от контузия в слабините, като влезе в игра в последните 25 минути срещу Исландия. Вторият най-резултатен играч в настоящия състав на албионците, с общо 11 гола, обаче вече е напълно готов и се очаква да бъде сред титулярите.

На Острова продължават да правят различни прогнози за това докъде ще стигне Англия на първенството. Този път със задачата се зае изкуствен интелект, наречен Нострадамус. Гадателят с кибермозък предрече, че Англия ще отпадне на четвъртфиналите, а шампион отново ще бъде Италия. Приятната изненада ще е Дания, а Испания ще се провали с гръм и трясък. Джамал Мусиала от Германия ще стане звездата на първенството. Новият селекционер на Англия пък ще бъде Греъм Потър, като Нострадамус смята, че бившият мениджър на Челси ще изведе отбора до титлата на Евро 2028.